wtorek, 8 września 2015
Zdrowy lunch/ wegański :)
Makaron pełnoziarnisty z brokułem w sosie sojowym i oleju sezamowym, a do tego dodatek orzeszków ziemnych. Kolejny szybki przepis na lunch lub kolacje. Uwielbiam makarony z różnymi dodatkami, to kolejna bardzo smaczna i ciekawa propozycja :)
Składniki (2 porcje):
150-200 g makaronu pełnoziarnistego
2 łyżki oleju sezamowego
2 łyżki sosu sojowego
płaska łyżeczka startego imbiru (można zastąpić suszonym)
2 łyżki orzeszków ziemnych
100 g tofu
1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. Brokuła myjemy, dzielimy na różyczki, gotujemy na parze, ok 10-12 minut.
3. Olej sezamowy rozgrzewamy na patelni, dodajemy tofu i krótko podsmażamy. Następnie dodajemy sos sojowy i imbir. Po 2-3 minutach dodajemy makaron i różyczki brokuła. Dokładnie mieszamy.
4. Całość posypujemy orzechami ziemnymi. Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
wyglada pysznie, a zamiast tofu będzie pasował ser feta?
OdpowiedzUsuńpewnie :)
Usuń