środa, 29 października 2014

Zdrowy i pyszny sposób na KANAPKĘ ŚNIADANIOWĄ :)


Nieczęsto zdarza mi się jeść na śniadanie kanapki, wolę zjeść miskę płatków owsianych lub kawałek ciasta. Jednak czasami mam ochotę na super kanapkę i wtedy własnie przygotowuję coś w tym stylu. Oczywiście możemy dla urozmaicenia użyć zupełnie innych warzyw, dodać plasterek sera, a nawet smażonego bekonu. Smacznego :) 

Składniki na 1 kanapkę:
pełnoziarnista bułka
jajko sadzone
2 łyzki guacamole (pasta z rozgniecionego widelcem awokado, łyżką limonki i 1/2 czerwonej cebuli)
kilka rzodkiewek
garść kiełków (u mnie słonecznikowe)
sól, pieprz

1. Bułkę posmarować pastą z awokado. Delikatnie przekładamy jajko sadzone, dodajemy kawałki rzodkiewek i posypujemy kiełkami. 




4 komentarze:

  1. kanapka wyglada pysznie tylko nie lubie kielkow,a szkoda bo podobno bardzo zdrowe :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Przeglądałam chwilę Twój blog i jestem pod wrażeniem tego ile energii, uśmiechu i pozytywnych emocji przekazujesz przez gotowanie i zdjęcia.

    pozdrawiam ciepło
    Karolina

    OdpowiedzUsuń
  3. świetny burger, też jestem zwolenniczką handmade, proponuję dodać sosu 1000 wysp develeya albo odrobinę jakiejś musztardy baaardo smacznie urozmaica smak

    OdpowiedzUsuń