piątek, 21 sierpnia 2015
błyskawiczne śniadanie- wegańska owsianka :)
Owsianka- jedno z najszybszych i najprostszych do przygotowania śniadań. Można zjeść ją na gorąco lub na zimno, gotowaną na wodzie lub mleku, a dzięki dodatkom codziennie może być zupełnie inna! Uwielbiam owsiankę w lato, kiedy mamy dostęp do owoców leśnych. Moja wersja ze zdjęć to owsianka ugotowana w mleku migdałowym, z dodatkiem jeżyn i malin, posypana płatkami kokosowymi :)
Składniki (1 porcja):
50 g płatków owsianych
200 ml mleka roślinnego
garść owoców leśnych
płatki kokosowe/ wiórki kokosowe
łyżka miodu (opcjonalnie)
1. Płatki owsiane zalewamy mlekiem i gotujemy na małym ogniu, aż do momentu kiedy płatki wchłonął mleko.
2. Owsiankę przekładamy do miseczki, dekorujemy owocami, płatkami kokosowymi, miodem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
śniadanie idealne!
OdpowiedzUsuńŚniadanie idealne! :)
OdpowiedzUsuńmoje ulubione sniadanie :)
OdpowiedzUsuńCoś niezbyt ''wegańska'' ta owsianka, skoro dajesz do niej miód :)
OdpowiedzUsuńtak jak napisałam miód opcjonalnie :)
Usuń