Uwielbiam owoce i warzywa o tej porze roku, dopóki możemy skorzystać z bogactwa roślin, które daje nam natura wykorzystajmy to! O tej porze roku moja dieta składa się w dużej mierze z warzyw i owoców, stąd też kolejny przepis na pyszną i szybką sałatkę. Myślę, że zasmakuje nie tylko weganom lub wegetarianom, ale również mięsożercom :)
Składniki (2 porcje):
pół opakowania szpinaku baby
garść pomidorów koktajlowych (u mnie żółte, zielone, czerwone)
8 pomidorów suszonych
2 łyżki oliwy z pomidorów suszonych
dojrzałe awokado
100 g makaronu pełnoziarnistego
2 łyżki pestek słonecznika
ćwiartki cytryny
100 g sera feta (opcjonalnie)
1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po ugotowaniu przelewamy go zimną wodą.
2. Awokado obieramy i kroimy w kostkę.
2. W dużej misce mieszamy szpinak z ostudzonym makaronem. Dodajemy pomidorki koktajlowe, pokrojone pomidory suszone, kawałki awokado, pestki słonecznika. Całość polewamy oliwą, sokiem z cytryny, mieszamy.
3. Możemy dodać ulubiony ser, np. ser feta, mozarella.
uwielbiam Twoje przepisy
OdpowiedzUsuńdziękuje :)
Usuńpiękna miska, skąd?
OdpowiedzUsuńDuka :)
Usuń